SAVO

Ademhalingsklachten aanpakken

 

Ademhalingsklachten

Zonder lucht geen leven! Ademen is dus erg belangrijk om lichamelijk en geestelijk goed te kunnen blijven functioneren. Een verstoorde ademhaling kan diverse oorzaken hebben, zoals:

  • benauwdheid door allergie of astma,
  • hyperventilatie al dan niet door langdurige en/of verhoogde stress situaties,
  • longafwijkingen zoals longemfyseem

Wanneer je niet goed ademt, raakt je lichaam uit balans. Soms met benauwdheid, (over)spanning, duizeligheid, hartkloppingen en/of pijn tot gevolg.

Duurt zo’n situatie te lang, dan loop je het risico in een vicieuze cirkel te belanden, waardoor je niet meer optimaal kunt functioneren.

Het is erg belangrijk dat je leert om een verkeerde ademhaling te herkennen, te doorbreken en te voorkomen.

 

Hoe werk ik?

Mijn aanpak is gestoeld op een structurele oplossing voor jouw klachten. Ik maak je bewust van jouw houding & bewegingswijze, in relatie tot het ademen en je klachten. Ik kijk dus naar je persoonlijke omstandigheden en het dag-/nachtritme. Ook zullen we spreken over jouw manier van denken; want bepaalde gedachten bepalen mede het gedrag en hieraan gekoppeld het ademen. Sommigen gedachten geven meer (spier)spanning. We kijken samen naar factoren die in jouw lichaam reacties teweegbrengen. Zo begrijp je deze reacties beter en leer je hoe je het best kunt reageren om rustig te kunnen blijven ademen. Samen werken we aan een zo optimaal mogelijke adembeweging, die natuurlijk en ontspannen verloopt.


Onze partners

Gezond werken en leven?

De afgelopen decennia mocht ik honderden mensen het geluk in hun leven teruggeven. Dat is waar ik het als mens en als professional voor doe.

+31- (0)6 27 29 47 67 of Neem contact op