SAVO

Beroepsklachten zoals KANS

Welkom bij SAVOTrainingen & AanpakBeroepsklachten zoals KANS (RSI)

Het schiet weer eens in je rug. Na een dag werken ben je helemaal 'op', terwijl je voornamelijk 'alleen maar' je PC zittend bediend hebt. Hoe vaak denk je niet: Ach vervelend, maar het trekt wel weer weg. Wist je dat het zitten, het ‘nieuwe roken’ wordt genoemd? En je weet: roken is dodelijk…… Gelukkig gaan we niet zomaar dood tijdens zittend werk, maar de waarschuwing is niet voor niets. In de eerste kennismaking zal ik je hierover meer vertellen.

Maar wat zijn nu beroepsklachten? Dit zijn arbeidsgerelateerde klachten die het werk negatief beïnvloeden, waardoor iemand zijn werkzaamheden niet of maar gedeeltelijk kan uitvoeren. Als je géén maatregelen neemt, kunnen kleine klachten uitgroeien tot beroepsklachten.

Soms is de werkomgeving, de eigen werkhouding of de taakvoering niet optimaal en bij langdurige over- of verkeerde belasting, kan dit tot klachten leiden. We zien dit fenomeen van langdurig herhaalde belastende bewegingen natuurlijk niet alleen in het werk. Ook tijdens sport of hobby, kunnen klachten ontstaan. Bekende voorbeelden van arbeidsgerelateerde klachten zijn lage rugklachten en KANS, het vroegere RSI. KANS zijn klachten aan de arm nek en schouder. Bekijk onze werkplektrainingen.

Hoe werk ik?

Mijn aanpak is gestoeld op een structurele oplossing voor jouw klachten. Het blijft dus niet alleen bij een werkplekanalyse, maar je leert ook alle relevante vaardigheden om gezond te kunnen werken. Denk aan optimale werkplekinrichting, goede werkhoudingen en -bewegingen, variatie van taken en houding en het integreren van micropauzes. Het doel is de balans herstellen tussen belasting en belastbaarheid. Héérlijk toch, om na een periode van ziekte, weer fris aan het werk te kunnen!

Behalve terugkeer naar werk, is preventief trainen belangrijk! Je werkt nog, maar ervaart hinder en verzuim ligt op de loer. Ik maak je in zulke gevallen bewust van jouw werkhouding en manier van bewegen in relatie tot de beginnende klachten. Daarnaast krijg je inzicht in de reactie van je lichaam op pijn, (over)belasting en spanningen.

Lees hier meer over mijn aanpak, wanneer stress je adempatroon veranderd en 't verband tussen een hoge adembeweging en spanning in de schouder- & nekspieren.


Onze partners

Gezond werken en leven?

De afgelopen decennia mocht ik honderden mensen het geluk in hun leven teruggeven. Dat is waar ik het als mens en als professional voor doe.

+31- (0)6 27 29 47 67 of Neem contact op